woensdag 15 april 2009

Merletten 1 - Volley 2: 0 - 8

Een goed begin ...

Net terug van de McDonalds na een mooie competitiedag. De ervaring (van een van de veteranen van het team) leert dat dit het beste moment is om een verslagje te schrijven omdat alles nog zo vers is (klinkt wel heel dramatisch).

Na een uitstekende voorbereiding de afgelopen weken, die onder meer bestond uit goede teamtrainingen, een clinic voor de jeugd, samen eten en een goede oefenwedstrijd waren we er helemaal klaar voor vanochtend.



Vol goede moed gingen we naar Boxtel om tegen het eerste team van de plaatselijke club te spelen. Zoals gewoonlijk waren we er om 9 uur....... Maar geen banen om in te spelen........ Alle mooie kunstgras banen waren bezet! Dan maar een goede warming-up in het park waar we allerlei exotische dieren tegen kwamen zoals struisvogels, kangaroos en olifanten.

Nadat de jeugdteams met hun singels klaar waren mocht onze jeugd, Pleun (Burgmans) en Iris (Verboven), beginnen met de singels. Pleun raasde over haar tegenstandster heen met goed serveren en veel druk met haar groundstrokes. Haar tegenstandster mocht blij zijn met 3 games.........

Iris had wat startproblemen en het hele terras dacht dat ze alle spieren in haar lies afscheurde met een atletisch actie (zie foto). Wij weten wel beter en wisten dat ze nu echt los ging. Het werd 6-3 6-0.



En op dat moment waren er geen banen meer. Rustig tot 10 tellen........... kunstrgasbanen, tretorn ballen, anderhalve baan, geen lunch........... Het was een goede mentale test.



Gelukkig konden na een half uurtje zonder kunstrgasbaan de heren singels tegelijk beginnen. Michael (Vanherck) speel tegen de local hero en publieksspeler. In de eerste set kon de local nog wel bijblijven maar toen Michael een versnelling hoger schakelde was het zo voorbij 7-5 6-1.

Jochem (Hoefnagels) speelde erg steady, maakte weinig fouten en gaf zijn tegenstander eigenlijk geen kans. 6-4 6-4.

Ondertussen was de banensoap redelijk onder controle en konden de dames gaan dubbelen. Pleun en Freekje (Maas) begonnen moeizaam maar gingen steeds beter spelen. Dat kan ook haast niet anders met zo veel ervaring op en rond de baan. Annemarie (Mikkers) op de bank als coach, Freekje met jaren dubbelervaring en Pleun die open staat voor alle tips. Het was gewoon een kwestie van tijd en ze gingen steeds beter spelen met een aantal goede volleys van beide dames. Het werd 6-4 6-0.

De herendubbel bestond vandaag uit Jochem en Wart (van Zoest). Jochem speelde erg degelijk en maakte bijna 90% van alles returns. Hierdoor kon Wart een beetje rommelen aan het net en die combinatie liep uitstekend. Het was net als bij alle andere dubbels (op 1 na) toch de eerste keer dat ze in een officiele wedstrijd op de baan stonden en dan is de 6-2 6-2 overwinning netjes.



Na singels en dubbels was de tussenstand 6-0. Dan moet het eigenlijk gewoon 8-0 worden en dat werd het ook. Annemarie en Michael begonnen sterk, hadden een dipje aan het begin van de 2e set maar herpakten zich en wonnen met 6-0 6-4.

Wart en Iris speelden een degelijke mix en gaven hun tegenstanders geen kans met 6-2 6-2.



Na een snelle douche en drankje hebben we het mooie pittoreske Boxtel met de fantastische kunstgrasbanen snel verlaten om het eerste team nog aan te moedigen tijdens de mixen op ELTV.



De 8-0 vandaag is een superbegin tegen een niet al te sterke tegenstander. Belangrijker is dat de sfeer super was!! Niet alleen binnen ons team maar ook met de andere teams van Volley.



Hopelijk komen jullie ons en de andere topteams volgende week ondersteunen tijdens de tweede zondag!

Grtz
Wart van Zoest

1 opmerking:

Charles zei

Hello super team

Goede start ga zo door

Charles Mikkers

En dat hoort er tegenwoordig bij ontvangst en lunch alleen bij echte clubs. Ook bij bastion baselaar dramatisch geen banen om in te spelen geen lunch en 10teams thuis en 11 banen??

Succes,
Charles