woensdag 15 april 2009

Dag 1

ELTV 1 - Volley 1: 3 - 5

Beste dames, heren, trouwe Volley-leden en andere liefhebbers!

De marathon van Eindhoven wordt pas over een half jaar gehouden, maar de eerste stormloop in de Lichtstad is gister al geweest! De fusten bier zijn tot op de laatste druppel opgedronken en de deelnemers werden volop aangemoedigd.

Tennis, de eerste competitedag van 2009. Het was de prachtige locatie van ELTV die gister in beslag werd genomen door E.T.V. Volley. Wij speelden daar ‘thuis’ tegen hun eerste gemengde team. Zo voelde het, want de 50 mensen die de hele dag langs de kant stonden en van zich lieten horen waren daar allemaal voor ons! Van teksten als ‘VOLLEY’ en ‘Jetzt geht loossss’, de bekende ‘fluitconcerten’ van Robert & Co tot foto’s maken op de baan tijdens de wissel, alles kwam voorbij.

2e Paasdag begon voor Lisanne van Riet, Desiré Bastianon, Daphne van de Heuvel, Tom Schönberg, Ille van Engelen en Miliaan Niesten om half 9 op Volley onder begeleiding van coach Maarten Meijs en ‘mental coach’ Mark Bax. Na een half uurtje inspelen vertrokken we naar ELTV.

Het spits werd afgebeten door Desiré en Lisanne. Desiré kwam goed uit de startblokken en liep uit naar 4-1. Maar haar tegenstandster Ilona Somers, die nog een stukje breder en gespierder is als onze jonge god Ille, deed er nog een tandje bij. Desiré knokte zich terug van een 4-6 0-2 achterstand m.b.v. een paar tactische tips van Maarten en liep uit naar 6-4 en een 5-2 voorsprong in de 3e. Maar ook de pijp van Ilona was niet leeg, die uiteindelijk met de 7-5 winst van de baan stapte.

Tegelijkertijd was Lisanne aan een serieuze battle bezig met alleen maar lange rallys, veel knap loopwerk en smashes vanuit het hek tegen een Duitse. Onze Vessemse blondine sleepte na ruim anderhalf uur (!!) de 1e set met 7-5 in de wacht. Nadat Mark de stoelendans op deze baan had gewonnen van Maarten, steeg Lisanne boven zichzelf uit. Niet alleen werd de 2e set op een erg steady manier met 6-2 gewonnen, ook sloeg ze even een paar dropshots alsof het niets was. Mark, wat jij allemaal bij de vrouwen los kunt maken!

Eindelijk was het de beurt aan Tom en mij (Miliaan). Onze Duitser kende een moeizaam begin, maar hij is en blijft een Duitser dus vocht zichzelf na de verloren 1e set terug in de wedstrijd. Hij ging steeds beter spelen met de tips van Maarten en liep gestaag door naar de winst: 3-6 6-3 6-2. Goeie overwinning.



Ondertussen was ook ik een zwaar gevecht aan het leveren. Ondanks een 4-1 voorsprong in de 1e set verloor ik die met 6-7. M.b.v. een tactische tip van Maarten en de ondersteuning van Mark op de stoel en alle fanatieke supporters langs de kant, won de ik de 2e set met 7-5 en liep uit naar 4-2 in de 3e. Helaas serveerde ik niet goed genoeg, waardoor ik uiteindelijk nog met 4-6 verloor.

Stand van zaken: 4u smiddags en 2-2.

De damesdubbel was al begonnen en werd door onze dubbelkoninginnen Lisanne en Daphne gedomineerd. Ervaren dubbelspeelsters tegenover je ofniet, maakt niet uit! Wij winnen deze gewoon met 6-3 6-2. Erg knap dames.

Vervolgens was het de beurt aan Ille en mij. Ille fris en fit, ik hersteld van mijn singel. Desondanks stonden we 0-5 achter. We gingen meer afwisselen, sprongen beter met onze kansen om en maakten steeds minder fouten. Na een 3-6 2-4 achterstand kantelden we de wedstrijd om uiteindelijk erg hoog niveau te halen en de felicitaties in ontvangst te nemen: 3-6 7-5 6-3. Lekker Ille!



4-2 en nog 2 mixen te gaan…

Desiré en ik troffen onze singeltegenstanders en Tom en Daphne de andere 2 singelspeler. Jongedame Bastianon en ik hadden wat goed te maken na onze singels en dat lukte aardig: 6-1 6-3 winst.

Onze jonge teamgenoten speelden sterk. Voor Tom was het zijn 1e mix ooit en voor Daphne de eerste keer op 1e klasse niveau. Helaas verloren ze deze in de supertiebreak: 6-4 1-6 3-10.

Totaal: 5-3 winst

Een goed resultaat dat wij te danken hebben aan alle fantastische ondersteuning van de 1e tot de laatste bal. Komende zondag spelen wij thuis, net als het 2e en 3e gemengde team. ALTA uit Amersfoort moet dan verslagen worden, dus kom vooral kijken!

Tot zondag,
Miliaan

Geen opmerkingen: