dinsdag 22 april 2008

Dag 3

Volley 1- Thor de Bataaf 1: 3 - 5
Na de smadelijke nederlaag van vorige week op kunstgras in Hengelo zou het vandaag goed moeten komen. Geen excuses wat betreft het kunstgras, want gewoon weer op onze vertrouwde gravelbanen.

Onze tegenstander komt uit Den Haag en staat 2e. In tegenstelling tot vorig jaar kwamen ze niet op de kampioensdag van PSV met Ajax-shirtjes het park op lopen, hetgeen de sfeer ten goede kwam.

De dag begon bewolkt in alle opzichten: Ine Nowe speelt plotseling een toernooi in Spanje, Soetkin van Deun in Italië en tot overmaat van ramp was Monica (aka Mo) ziek.............. DUS.......... waren er nog maar 3 dames voor 2 teams.

Na lang overleg en onderhandelingen werd Karolien getransfereerd naar team 1. Toch erg netjes dat al deze onrust geen invloed had op zowel de dames van ons team als op Iris van het 2e team want de 3 dames die we hadden wonnen alle 3 hun singel!

Lisanne speelde tegen Kim Rus een erg steady 1e set maar maakte het zichzelf nog wel lastig in de 2e maar won deze wel. (6-4 7-5). Karolien was eindelijk bevrijd van Ille en dat was te merken: ze speelde een super 1e set die ze met 6-0 won. Hierna ging haar Duits/Limburgse tegenstandster beter spelen en werd het een battle die Karolien heel netjes won met 6-4 in de 3e set. 2-0 voor na de damessingels!

Tot en met de singel van Miliaan was er niets aan de hand. Mil speelde niet alleen erg steady, maar koos ook regelmatig de aanval zodat zijn tegenstander (Thimo vd Lecq) helemaal niet meer wist wat hij moest doen. Miliaan won erg goed met 6-1 6-2.

3-0 voor! Tja en wat daarna gebeurde ... Wilt u het echt weten????

OK dan, omdat er zo aangedrongen wordt. Michael speelde een 3,5 uur lange battle die hij net verloor met 7-6 in de 3e set, de heren en dames dubbel gingen kansloos verloren, ondanks de steun van het inmiddels talrijke publiek bij baan 1. DUS......... was het van 3-0 voor 3-3 geworden..........

Gesterkt door het kampioenschap van PSV en het vooruitzicht van de stad na afloop gingen we vol goede moed de baan op voor de mixen. Miliaan en Karolien speelden een degelijke mix maar kwamen net in 2 setjes te kort tegen hun iets meer ervaren tegenstanders. Wart en Lisanne speelde best aardig, brachten het tot de befaamde super tie-break, kwamen daarin zelfs met 5-1 voor en zagen toch nog kans deze te verliezen. DUS........... Eindstand 3-5.

De stad werd nog maar door een enkeling uit ons team gehaald. Zondag wacht de Geldropbanen die bovenaan staat. Het zal niet makkelijk worden DUS..........iedere steun is welkom!

Groetjes,
Wart

Volley 2 - Cash 1: 2 - 6
Wat een pech kun je hebben!

Vol goede moed stond ik vandaag op om te gaan tennissen tegen CASH uit Rijen. We wisten dat het vandaag een zware dobber zou gaan worden, ook moesten we onze Belgische schone afstaan aan het vaandel team. Geen probleem want ons team is qua vrouwen 'overbezet'.

Aangekomen op het park zag ik het gezicht van Maarten al op onweer staan en dat is toch jammer als het voor de 1e keer dit jaar goed weer is. Heb je het al gehoord Ille? Uhmm nee... Monica is ziek, dus we spelen vandaag met maar één vrouw. Tsja dan wordt het zeer lastig om een 3-0 achterstand op te halen tegen de nummer 2 van onze poule.

Maarten en ik begonnen op baan 8 en 9 die volgens mij ook als decor van de film 7 years in Tibet zijn gebruikt. Het was een heuvel landschap van de 3e categorie waar zelfs onze grote vriend Lance het warm van zou krijgen. Maar goed de competitieleider zei: We moeten rouleren Maarten, was het antwoordt dat we kregen.Vol goede moed zei ik nog tegen Maarten: Ach dat komt wel goed. HA-HA-HA NIET DUS!

Het was een drama, de kick-service kreeg op de banen 8 en 9 een andere dimensie. Het vloog alle kanten op, maar het leukste blijft nog wel een zogenaamde kickservice die de tegenstanders beweren te slaan die op de lijn komt en over mij (Ille, een jongeman van 1.90) heen gaat. Maar los van het feit of de banen goed of slecht waren, waren onze tegenstanders gewoon goede spelers. Maarten en ik hadden weinig in te brengen tegen het service en slice geweld van CASH. 5-0 stonden we achter en we hebben nog geen 2 uur op de baan gestaan.

Iris ging nu singelen. Iris was mentaal voorbereid op de baan nadat ze had gezien wat de banen met Maarten en mij hadden gedaan. Iris heeft haar ware vechtlust getoond en verloor de 1e set met 7-6. Ik stond helaas zelf ook op de baan toen Iris deze thriller aan het spelen was. (wordt vervolgd)

Maarten zat er doorheen, ik zat er doorheen. We baalde en dat was te zien! Na een heerlijke lunche waar de tegenstanders toch van onder de indruk waren gingen we vol goede moed de baan op om te dubbelen en onze 100% in de dubbel vast te houden. Dit ging ons zeer goed af. We zijn tegenwoordig zo goed op elkaar ingespeeld dat de bijnaam ME ( Meijs/van Engelen) niet misplaatst is. Net als de ME staan wij als een blok aan het net en deinzen voor niets of niemand terug. Dat bleek wel weer toen Maarten en ik een paar keer goed onder vuur werden genomen aan het net, maar deze ballen allemaal keurig weg volleerde. We wonnende dubbel met 6-3 en 7-6(4). De tiebreak wonnen we omdat Meijsie weer met zijn fingerspitzengefül de 2meter lange tegenstander voor hem het bos in wist te sturen. Een kleine anderhalf uur later kwamen we van de baan en toen was Iris NOG STEEDS bezig.

In de wandelgangen had ik vernomen dat Iris en Maikel elkaar hadden uitgedaagd wie het langste op de baan kon staan. Helaas ging deze eer naar Maikel. Maar goed Maikel verloor en Iris die....won in de 3e set met 7-5. Heel knap en de stand was opeens 5-2. Er is dus nog zeker kans om een nette score neer te zetten en niet met een al te grote kater naar huis te gaan.

Nadat Iris zich had opgefrist kon de singel met een handicap beginnen. Excuses de Mix!! De 1e set ging naar Volley, maar ja!! Zoals wij weten rijden het duo Meijsie/Spagaat Verboven op diesel. Dus verwacht je dat ze er met gemak overheen gingen walsen. Maar helaas de tegenstanders begonnen de befaamde 'kickservice' te spelen en de service kon een aantal keer gesmasht worden. De set ging verloren. Dan de super tiebreak, die nog geen een keer naar onze kant is gevallen. En dat gebeurde vandaag dus ook niet.

Nu begrijp ik ook wel dat Maarten zich niet meer kon focussen toen ik uitgedost in een PSV shirtje op het bankje kwam zitten. Omdat onze vrienden in het rood-witte shirt wederom kampioen waren geworden. Helaas weer een 6-2 nederlaag. Maar we hebben we plezier gehad.

Groetjes,
Ille

Bastion Baselaar 2 - Heren 1: 3 - 3
Heren 1 in middenmoot na gelijkspel in Den Bosch

Met de nederlaag van vorige week nog vers in het geheugen gegrift wilden de cracks van heren 1 iets recht zetten tegen Bastion Baselaar. Voor vertrek naar Den Bosch bleek dat een teamlid extra slaap nodig had om later op de dag überhaubt de lijnen nog te kunnen zien.

Na wat gesteggel over de enkels werd er door de ‘charistmatische’ en uiterst ‘vriendelijke’ Mike S besloten dat Guido niet mocht enkelen. Gelukkig stond zijn vervanger meer dan klaar. Willem won de altijd lastige eerste single binnen het uur met 6-1 6-1. Op de baan ernaast stond Clement meer dan eens te genieten van een puike bal van Willem. Na een set lang geploeterd te hebben besloot C in de tweede set gas te geven en het goede voorbeeld van Willem te volgen. Een goede overwinning in 2 sets.

Alex wilde deze week niet nog een keer met krampverschijnselen van de baan af stappen. De afgelopen week was er enorm hard getraind en een paar massages van vrouwlief zorgden ervoor dat onze nestor fris op de baan stond. De tegenstander was er een van formaat, Ivo Snelders. Ivo zorgde ervoor dat Alex in de eerste set alle hoeken van de baan zag. In de tweede set kwam Alex uistekend terug en kreeg zelfs een setpoint om de set te pakken. Na afloop vertelde Alex: “ Ik heb het setpoint maar gelaten voor wat het was, zodat ik later op de dag fris op de baan kon staan voor de dubbel.” Wat is wijsheid??

Als laatste mocht de schrijver van dit artikel de baan op. De trainingsuren van de week ervoor hadden net zo goed niet gemaakt kunnen worden. De wedstrijd was een foutenfestival en de tegenstander had een eenvoudig dagje op de baan.

Als slotstuk van de dag werden de dubbels gespeeld. Clement en Willem begonnen ijzersterk en haalden met zeer goed spel de eerste set binnen. In de tweede set leek het op een gegeven moment of de tegenstanders geen bal fout konden slaan. Deze set ging verloren met 6-3. In de derde set konden de heren van Volley het hoge niveau van de eerste set niet meer naar halen en ook deze set ging verloren.

Rond een uur of drie mocht Guido eindelijk de baan op. Nog niet geheel fris stond hij een beetje onwennig naast Alex. Met degelijk spel pakten Guide en Alex de eerste set. De tweede set ging onnodig verloren zodat de derde set de beslissing moest brengen. Guido en Alex waren op tijd weer bij de les en met een paar prachtige volleys werd de wedstrijd binnen gehaald.

Al met al een redelijke dag op de banen van Bastion Baselaar. Er hadden een paar extra punten ingezeten als er iets meer scherpte geweest was. Niemand die hier om maalde, het kampioenschap van PSV moest natuurlijk ook gevierd worden. Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Wettenseind op het programma. Beide teams hebben acht punten. Voor de heren van Volley is dit een goede gelegenheid om afstand te nemen van de middenmoot en op jacht te gaan naar de derde plek.

Tot zondag!!
Aldert

Geen opmerkingen: