dinsdag 22 mei 2007

Dag 5: GTR 3 – Volley 3 (5-3)

Dit was een belangrijke speeldag voor ons, net als tegen Orient konden we hier veel punten pakken en dit keer was het hele team compleet.

De damessingels.
Monica speelde de eerste singel en begon wat gehaast aan haar wedstrijd. Toch merkten we in het begin al dat Monica over had tegen deze dame en dat liet ze in de 2e set ook duidelijk zien, niet in cijfers maar wel in tennis. De uitslag van haar partij was: 6-2 6-2.

Ook Iris won haar partij, maar had daar wel iets meer moeite voor nodig. Haar tegenstandster sloeg vlak, hard en hield ervan om de ballen lekker laag te krijgen. De eerste set maakte deze dame nog veel fouten en die won Iris dan ook met 6-2. De 2e set daarentegen waren die onnodige fouten verdwenen en speelde Iris precies zoals haar tegenstandster dat graag wou. Het liep gelijk op, maar na een kleine spelverandering trok Iris aan het langste eind. De tweede set won ze met 6-4.

De herensingels.
Jochem mocht de eerste singel spelen en was weer hersteld van vorige week. Jochem speelde erg goed en kwam goed mee met zijn wat oudere en ervarene tegenstander. Eerste set (3-6) was Jochem gewoon net iets minder scherp of koelbloedig op de belangrijkere punten dan Maarten Moonen, maar in de tweede set leek dit omgedraaid te zijn. Jochem had dit keer het initiatief in de set. Toen het tot een tiebreak kwam trok hij toch aan het kortste eind (6-7).
De tweede singel mocht Beer spelen tegen Martijn Thelen. Beer speelde helemaal niet slecht en de partij duurde ook langer dan de uitslag je laat denken. Martijn was duidelijk in vorm die dag. De uitslag (vertekend) 6-2 6-0.

De damesdubbel.
Duidelijk was hier te zien waar de kracht van dit team lag. Ze dubbelden vele malen beter dan dat ze singelden. Monica en Iris verloren met 3-6 3-6, ondanks het blijven proberen en vechten, liep het die dag gewoon niet, dit was hun eerste matige dubbel.

De herendubbel.
De dubbel was mijn eerste partij van de dag, dus ik was nog topfit en erg gretig van al dat wachten. Jochem en ik speelde een redelijke dubbel en kwamen goed mee in de eerste set. Helaas verloren we die met 4-6, maar het lag dicht bij elkaar en was dus geen graadmeter voor het verloop van de partij. In de 2 set werden we vroeg gebroken en liepen we eigenlijk meteen achter de feiten aan. We speelden ook niet meer zo goed als in de eerste en verloren deze 2e set met 3-6.

De mix dubbels
Eerste mix speelden Beer en Iris. Ik heb niet veel kunnen zien van deze partij maar wel het laatste gedeelte. Ze speelden erg goed maar kwamen toch tekort uiteindelijk ze verloren met 6-7 4-6.

De tweede mix speelde Monica en ik. Eerste set liep gelijk op en pakten we misschien een beetje tegen de verhoudingen in met 6-4. De tweede set hadden zij het beste van het spel en verloren we met 6-2. De supertiebreak moest beslissing brengen. Al snel pakten we een 5-0 voorsprong en gaven die ook niet meer uit handen. We wonnen de supertiebreak met 10-5.

Dit team staat onder ons en we verliezen met 3-5, maar er is geen reden om in paniek te raken. Dit team was zeker niet slecht en ik denk dat we het een beetje onderschat hebben. Volgende week de nummer 8 (laatste), om het zure nasmaakje van vorige week weg te kunnen spoelen.

Geen opmerkingen: