dinsdag 22 mei 2007

Dag 4: OTV 1 – Volley 1 (7-1)

Na weken van veel zon, een strak blauwe lucht en hoge temperaturen was het vandaag weer even wennen: bewolking, veel wind en druppels regen. Bovendien moesten we deze zondag de strijd aangaan zonder Willem Hornikx. Hij speelt vanaf nu competitie in Frankrijk en zal ons misschien tussendoor nog een keer een handje kunnen helpen.

Na een voorspoedige heenreis naar Oosterbeek konden we om 10.00 uur met de damessingles beginnen. Brechtje Bruls mocht aantreden tegen een jeugdig talent die vorig jaar Europees Kampioen is geworden. Het eerste half uur ging het zeer gelijk op, maar de lange games vielen de verkeerde kant op. Uiteindelijk verloor Brechtje met 6-1 6-0.

Karolien Rector werd de eerste set duidelijk opzij gezet met 6-0, maar herstelde zich goed in de 2e set. Hierin ging het gelijk op tot 3-3, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen: 0-6 3-6.

Tijdens het meest zonnige moment van de dag mochten Wart van Zoest en ik (Miliaan Niesten) de baan op. Voor Wart was dit de eerste single van de competite maar begon desondanks heel behoorlijk. Nadat hij de eerste set met 6-3 had verloren, speelde hij een goeie tweede set. Hij kreeg zelfs op 5-4 de kans om deze uit te serveren, maar liet deze onbenut en verloor uiteindelijk met 7-5 in de tweede set. Tegelijkertijd was ik aan het zwoegen op de baan ernaast. Het was een wedstrijd met lange slagenwisselingen en games. Nadat ik in de eerste set tegen een 2-4 achterstand aankeek, pakte ik 7 games op rij en won de wedstrijd met 6-4 6-1.



Met een 1-3 achterstand begonnen we aan de dubbels. Annemarie en Karolien verloren de eerste set met 6-1. Maar door te blijven knokken werd het een gelijkopgaande tweede set, waarin de dames van Volley op een 4-3 voorsprong kwamen. Dit bleek echter niet voldoende om er een derde set uit te slepen. Uitslag: 1-6 4-6.

Wart en ik speelden tegen onze opponenten van de singles. De eerste set ging redelijk snel verloren. Vervolgens gingen wij steeds beter spelen en sleepten het tweede bedrijf met 6-3 binnen. Vol goeie moed begonnen we aan de derde set, maar stonden binnen ‘no time’ achter met 0-5. Een goed herstel volgde en op 4-5 probeerde we via Wart zijn service op gelijke hoogte te komen, maar na een ongelukkige game ging ook deze wedstrijd verloren: 2-6 6-3 4-6.

Dan de gemengddubbels. Wart en Brechtje vormden een nieuw duo samen en vulden elkaar goed aan, maar schoten op de belangrijkste momenten net tekort. Uitslag: 4-6 3-6.

Annemarie en ik stapten na 1 game al van de baan. Drie wedstrijden komt voor mij te vroeg ivm een blessure. Er staan tenslotte nog 3 zondagen voor de deur, waar ik gewoon fit moet zijn.

Einduitslag: 1-7

Jammer, pijnlijk maar het is niet anders. Dus nu weer volop voorbereiden op komende zondag, want dan spelen wij onze laatste uitwedstrijd in Barneveld.

Groetjes,
Miliaan


Geen opmerkingen: