dinsdag 22 mei 2007

Dag 5: Barneveld 1 - Volley 1 (3-5)

Zondag 13 mei 7u 45, parking Volley. Barneveld is een eindje rijden, op tijd vertrekken is dus de boodschap.

Maarten is overgekomen van het tweede team. Hij vervangt vandaag Willem. Gisteren is zijn flat “overstroomd” door een lek bij de bovenburen. Zijn verhaal is goed tot halverwege de A 50, de rest van de reisweg is voor de tennisanalyses bestemd.

Dames enkel. Simpele wedstrijden. Mijn (Karolien) tegenstandster is vandaag een maatje te sterk ( 6-1,6-1). “ Er zat meer in” zei Wart en Wart heeft meestal gelijk. Brechtje zet de stand even gemakkelijk op 1-1. Ze wint vlotjes met (6-1,6-1).



Heren enkel. “Barneveld heeft speciaal voor deze competitie een héél goede Duitse jongen aangetrokken” weet ik vooraf uit een zeer goed ingelichte bron. Barneveld wilt absoluut winnen vandaag. Maar wij hebben… Miliaan! Een superspannende eerste set eindigt in een tie-break die Milaan schitterent wint. In de tweede set klampt de Duitser goed aan, maar hij moet in het seteinde erkennen dat Miliaan sterker is: 6-4.



Maarten knokt voor wat hij waard is op baan 1. Hij gaat lang mee in de eerste set, maar moet toch de wedstrijd inleveren.



De dubbels dan. Wart en Maarten spelen een schitterende partij: sterk aan het net en vast in de rally. De “dure Duitser” bijt voor de tweede maal in het zand.

Annemarie en ik (Karolien) houden van lange wedstrijden, dat weten jullie ondertussen wel. Vandaag doen we er 2u 30 min over om in de tie-break van de derde set te winnen. (6-4, 6-7, 7-6). We raken steeds meer ervaren in het spelen van tie-breaks en super-tiebreaks, hoewel het af en toe wel verwarrend is. Karolien was namelijk erg verbaasd dat het bij 7-4 in de tie-break van de derde set al afgelopen was: "We spelen toch tot de tien?" ...

Het is 17u als de dubbels achter de rug zijn en de stand 2-4 voor ons is geworden. Nu nog de mixen. Brechtje en Wart hadden het schip vrij snel in de haven (6-1, 6-2). Ze vormen een sterk duo, vandaag was Wart goed en Brechtje super (vond ik).

Miliaan en Annemarie verloren de eerste set, maar kwamen in de tweede set 4-1 voor. Net toen we dachten aan nog maar eens een super tie-break voor Annemarie, kantelde de partij in het voordeel van Barneveld: 5-3 .



Er was slecht weer voorspeld voor vandaag, maar wij hebben geen regen gehad. Zelfs de zon gezien en vooral: een fijne dag gehad met dit prachtteam!

Groetjes,
Karolien


Geen opmerkingen: