dinsdag 22 mei 2007

Dag 3: Volley 1 – LTVL 1 (3-5)

De afgelopen twee competitiedagen hebben we het maximale resultaat uit de wedstrijden gehaald, maar na vandaag hebben we toch het gevoel dat we een punt meer hadden kunnen halen. Een verslag van een enerverende dag …

Karolien en Brechtje begonnen om 10.00 uur aan hun enkelspel. Brechtje speelde tegen een goed Belgisch meisje en was net iets te wisselvallig om er een spannende wedstrijd van te maken (1-6, 1-6).



Daarentegen was de wedstrijd van Karolien erg spannend. De eerste set won Karolien na een lange tie-break met 13-11 (!). De tweede set verloor Karolien nipt met 6-4, waardoor de derde set de beslissing moest brengen.

Omdat de wedstrijd van Brechtje al afgelopen was, begon Willem op deze baan met zijn enkelspel. Hij speelde tegen Romano Tatuhey, een jongen die goed kan tennissen en in zijn jeugdjaren tot de Nederlandse selectie behoorde. De eerste set verliep snel, maar in de tweede set kwam Willem goed terug. Helaas was Tatuhey uiteindelijk toch een maatje te groot (1-6, 6-7). En nog steeds was Karolien niet klaar met haar partij …

De wedstrijd van Karolien was inmiddels de 3,5 uur al gepasseerd en uiteindelijk moest ook in de derde set de tie-break de beslissing brengen. Na een gelijkopgaande tie-break, trok Karolien uiteindelijk toch nog aan het kortste eind (7-6, 4-6, 6-7). De meesten zijn i.v.m. de planning blij dat ik (Annemarie) tegenwoordig niet meer singel, maar wat dat betreft is Karolien een prima vervangster en kunnen we in de toekomst nog volop van haar genieten.

Met een 0-3 tussenstand had Miliaan de moeilijke taak het eerste puntje van de dag binnen te halen. Gemotiveerd en vanaf het begin goed geconcentreerd speelde hij zijn wedstrijd en versloeg Dave de Graaf overtuigend met (6-4, 6-1). Complimenten voor Miliaan.

Met een achterstand van 3-1 na de singels begonnen we aan de damesdubbel. We merkten dat we samen goed moesten spelen om deze wedstrijd te winnen. De tegenstandsters waren de besten tot nu toe, dus opperste concentratie was vereist. Ik (Annemarie) had daar af en toe moeite mee, we verloren met 4-6, 2-6.

Vandaag was het duidelijk dat de heren de punten moesten halen. Vol goede moed speelden Wart en Willem een degelijke en gedisciplineerde wedstrijd. Hun beste dubbel tot nu toe (6-1, 6-2).

Gesterkt door het kampioenschap van PSV begonnen we aan de gemengddubbels. De eerste mix met Brechtje en Willem was in korte tijd afgelopen. Ze wonnen eenvoudig met 6-1, 6-1.

Zoals gebruikelijk deze competitie wordt de competitiedag in stijl afgesloten met een super tie-break in onze mix (Wart en Annemarie). En jawel ook deze keer was dat weer het geval. Maar in tegenstelling tot de vorige twee keren moesten Wart en ik nu wel onze meerdere erkennen. Het werd 10-8 voor LTVL.

Na deze dag overheersen er twee gevoelens: 1. Jammer dat we niet een puntje meer gewonnen hebben, want dat hadden we verdiend en 2. Leuk dat het Ajax-shirt van Romano Tatuhey netjes in de tas mee terug kon naar Lelystad.

Groetjes,
Annemarie

Geen opmerkingen: