vrijdag 20 april 2007

Dag 1: Volley 1 - Alkmaar 1 (4-4)



15 april 2007 en bijna 30 graden............

Waar normaal gesproken de skijacks, mutsen en handschoenen meegaan voor de eerste competitiezondag, konden vandaag de parasols, zonnen-brand en -brillen te voorschijn gehaald worden.

Maar u zit natuurlijk niet te wachten op een gedetailleerde beschrijving van het weer van zondag, aangezien u er zelf waarschijnlijk net zo van genoten heeft als wij, en anders hebben de kranten het wel uitgebreid belicht.

Het was een ouderwetse zondag met goed tennis van 1000-2030, strijd, veel tie-breaks en zelfs een gewonnen super tie-break.

Onze dames mochten het spits afbijten en dat ging bij Karolien Rector iets beter dan bij Brechtje Bruls. Karolien won een vreemde wedstrijd waarin ze 6-1 2-0 voorkwam, vervolgens 8 games op rij verloor, maar uiteindelijk het punt eruit sleepte met 7-6 in de 3e set.
Brechtje had toen al redelijk kansloos verloren in 2 sets.

Op het moment dat Karolien klaar was had marathon-man Willem Hornix al een uurtje erop zitten in zijn partij tegen Alexander Nonnekens. In tegenstelling tot de marathon van Rotterdam die werd stilgelegd en waar mensen afgevoerd werden naar het ziekenhuis, hield Willem het wel bijna 4 uur vol. Helaas verloor hij wel met 6-4 in de 3e set. Na een val op zijn rechter heup aan het eind van de 2e set haalde hij helaas niet meer het goede niveau van de 1e en begin 2e set.
In deze 4 uur haalde Miliaan Niesten ons 2e punt binnen. Hij speelde na een onrustig begin een hele degelijke wedstrijd en liet zijn tegenstander in de 2e en 3e set kansloos.

Ervaring is erg belangrijk, al zijn er verschillende voetbalcoaches (MvB) die sommige ervaren spelers niet meer selecteren. Gelukkig heeft de technische commissie van Volley wel het meest ervaren Volley-lid, wat competitie tennis op zondag betreft geselecteerd voor ons team, te weten Annemarie (inmiddels) de Greef-Mikkers en moeder van dochter Noor. Samen met Karolien vormde zij een goede mix van ervaring en jeugd en wonnen de damesdubbel met 6-4 7-6.
Willem en ondergetekende (Wart van Zoest) konden zit goede voorbeeld niet volgen en werden redelijk kansloos in 2 sets van het mooie French Court getimmerd.

Tussenstand 3-3.

De 2 mixen waren dus weer eens doorslaggevend en in beide mixen hadden we kansen. Willem en Brechtje verloren na een goede 2e set nipt met 6-3 7-6, terwijl Annemarie en Wart wonnen in de super tie-break met 14-12 na 2 matchpoints tegen gehad te hebben en zelf ook al een aantal matchpoints verknald te hebben.

Eindstand: 4-4

Ik denk dat dit een terechte en zwaarbevochten uitslag is.

Hopelijk kunnen we volgende week de goede lijn doorzetten met een overwinning tegen Salland in Bathmen. Als iemand weet waar dat is, mag die zich melden of mee gaan kijken.

Greetz,
Wart

1 opmerking:

Anoniem zei

Als voormalig speler van Volley 1 volg ik jullie verrichtingen uiteraard op de voet en moet jullie dan ook komplimenteren met jullie zeer fraai gemakte weblog.
Groeten en veel succes,

Alex Reijnders