woensdag 25 april 2007

Dag 2: Salland 1 – Volley 1 (0-8)

Na lang zoeken hebben we een tom-tom kunnen vinden die het plaatsje Bathmen kende, de thuisbasis van tennisvereniging Salland… Na vertrek om 7.30 uur vanaf Volley kwamen we rond 9.00 uur in dit kleine dorpje aan. Wij waren de enige twee teams die op dit park aanwezig waren, dus het was er ’s ochtends tijdens het inspelen nog erg rustig (op een paar loeiende koeien na). Pas wat later zou het herenteam ook zijn wedstrijden spelen, zodat alle (!) teams van de vereniging thuis speelden.

Brechtje Bruls en haar tegenstandster hielden elkaar in het begin goed in evenwicht, maar nadat Brechtje de eerste set met 6-4 gewonnen had, won ze de tweede set zonder problemen. Karolien Rector had voor haar enkelwedstrijd iets meer tijd nodig, maar gunde haar tegenstandster slechts een game. Miliaan Niesten gaf zijn tegenstander ook geen enkele kans en won in minder dan een uur tijd… ondergetekende speelde op hetzelfde moment zijn wedstrijd en stond binnen tien minuten met 0-3 achter. Gelukkig herstelde ik me nog net op tijd om de eerste set met een tiebreak te winnen, om vervolgens het vierde punt voor Volley binnen te halen.

Na de lunch konden de dubbels beginnen. Annemarie de Greef-Mikkers en Karolien Rector hadden in de eerste set nog wel tegenstand, maar nadat deze gewonnen was, was het verzet van de tegenstandsters gebroken. Wart van Zoest en ik begonnen iets later aan onze dubbelpartij. Na een degelijke gewonnen eerste set verloren we de tweede set kansloos, maar in de derde set trokken wij weer aan het langste eind.

Met een 6-0 voorsprong konden we al voor 17.00 uur beginnen aan de gemengde dubbels. Annemarie en Wart verloren de eerste set kansloos, maar herstelden zich goed in de tweede set en wonnen daarna de supertiebreak met 10-7 (er wordt wel eens beweerd dat supertiebreaks en Volley elkaar niet zo goed liggen…dit jaar bewijzen Annemarie en Wart het tegendeel; vorige week wonnen ze hun partij ook al na een gewonnen supertiebreak). Een paar minuten later wonnen Brechtje en ik onze partij in twee krappe sets, nadat we in de tweede set nog tegen een 2-5 achterstand hadden aangekeken.

Al met al was het weer een prachtige zomerse dag geweest, die we met een 8-0 overwinning afsloten. Tevreden met het resultaat (er waren toch enkele spannende wedstrijden bij) reisden we weer af naar Eindhoven, alwaar we na een heerlijke maaltijd uit elkaar gingen. Hopelijk kunnen we volgende week de goede lijn tegen Lelystad voortzetten.