woensdag 23 mei 2007

Dag 6: Volley 1 - Victoria 2 (5-3)

Het is alweer de een na laatste competitiedag. Wat gaat het toch snel als je het naar je zin hebt. We speelden tegen Victoria uit Rotterdam waarop we aan het begin van deze dag 1 punt voorsprong hadden.

We waren vroeg op het park waar Wil en Nel alweer druk bezig waren de restanten van het feest van zaterdag op te ruimen. Mooie actiefoto Wil!

Bij de damessingles begon Karolien voortvarend en nam al snel een 5-2 voorsprong. Helaas ging haar tegenstander steeds beter spelen en verloor ze de set alsnog met 7-5. De 2e set speelde Karolien goed, er waren mooie lange rally's maar helaas viel het kwartje steeds naar de verkeerde kant. Ze verloor de 2e set met 6-3.

De andere damessingle van mij (Brechtje) ging vanaf het begin af aan gelijk op. De eerste set kreeg ik zelfs nog 3 setpoints maar door een paar onnodige fouten op belangrijke punten verloor ik de eerste set met 7-5. De 2e set ging ook gelijk op en het kwam uiteindelijk tot een tie-break. Daarin was mijn tegenstandster uiteindelijk de betere en ik verloor de tie-break met 7-4. Hopelijk hadden de heren meer succes.

En ja hoor. Zoals tot nu toe iedere week was Miliaan weer superieur ten opzichte van zijn tegenstander Elmar Gerth. Door middel van goede opbouwende rally's en nogal wat variatie zoals dropshots en hele mooie volleys liet Miliaan Elmar alle hoeken van de baan zien. Miliaan won dan ook vrij eenvoudig met 6-4 en 6-1.

Michael van Herck speelde de andere herensingle. Normaal gesproken speelt Michael in het 2e team maar omdat we sinds het vertrek van Willem toch we behoefte hebben aan een derde heer is het 2e team bereidt zich op te offeren en een heer uit hun team te laten doorschuiven naar het eerste team. Bedankt daarvoor!

De jongen waar Michael tegen moest speelde in de eerste set alles of niet en het was deze set helaas alles.Maar Michael zou Michael niet zijn als hij door middel van sterk tactisch spel zijn tegenstander tot steeds meer fouten dwong.Zijn tegenstander werd steeds bozer, ging forceren en Michael won knap in de 3e set met 6-4.

Tijdens de single van Michael was de damesdubbel ook al de baan op gegaan.Voor het eerst speelde Annemarie en ik (Brechtje) de dubbel. Het was weer een tijd geleden dat we samen gespeeld hadden maar het liep vanaf het begin af aan goed. Met mooie rally's, goede volleys en niet te vergeten de geweldige schijnbeweging van Annemarie wisten we de tegenstanders op de knieen te krijgen. Het werd 6-4 6-4.

De herendubbel ( Miliaan en Wart) liep gelijk goed. De 1e set konden hun tegenstanders nog aardig mee en werd het een spannende tie-break. De tie-break werd uiteindelijk na een fantastische kort crossbal van Miliaan gewonnen met 7-5. In de 2e set dreven ze hun tegenstanders tot waanzin wat er toe leidden dat er regelmatig rackets over de baan vlogen. Miliaan en Wart bleven heel rustig en stabiel spelen en lieten in de 2e set niets van hun tegenstanders heel het werd dan ook 6-1. De 2-0 achterstand na de damessingles was nu omgebogen tot een 4-2 voorsprong.

Gelijk na de herendubbel begonnen we aan de mixen want het was toch een beetje aan het miezeren en we wilden alles afspelen vandaag. De 1e mix van Wart en mij liep erg goed. Doordat we net iets feller en stabieler waren dan onze tegnenstanders wonnen we redelijk eenvoudig met 6-4 6-4. Zeker de laatste servicegame van Wart was er eentje om in te lijsten!

De 2e mix speelden Annemarie en Michael. Oude tijden herleefden want ze hebben een aantal jaren geleden ook samen gemixt in het eerste team van Volley. In de 1e set speelden hun tegenstanders erg goed en kwamen al snel op een ruime voorsprong. Die voorsprong gaven ze niet meer uit handen en ze wonnen de 1e set.de 2e set ging er gelijk op met kansen over en weer. Het werd dan dus ook een tie-break. Annemarie en Michael speelden deze tie-break goed en ze wonnen dan ook met 7-5.

Aangezien er geen 3e set gespeeld wordt moest de beslissing dus vallen door middel van een super tie-break. Ook nu bleef het erg spannend er werd gevochten voor ieder punt. Het ging tot 7-7 gelijk op. Helaas vielen de laatste paar punten naar de kant van Victoria en ze verloren de super tie-break met 10-7.

Einduitslag 5-3 voor ons.

Al met al een uitslag waar we van te voren voor getekend hadden maar achteraf gezien had er misschien toch nog iets meer ingezeten.Het geeft wel goede vooruitzichten voor de laatste competitiedag maar dat het nog erg spannend gaat worden is een feit!