maandag 18 mei 2009

Volley 3 - Lichtenberg 2: 3 - 5

Voor ons stond er, evenals voor het 2de mix team en het 1ste heren team, een heuse interland op het programma. Een wedstrijd tegen onze zuiderburen uit het Limburgse heuvellandschap. Onze tegenstanders kwamen uit Weert om precies te zijn van de club Lichtenberg.

De dag begon zoals elke thuiswedstrijd, met een uitstekend verzorgd ontbijt gepresenteerd door onze nuchtere Fries, Aldert. Na het ontbijtje, zo tegen negenen, hebben we nog even ingespeeld en was onze dag, ondanks het regenachtige weer, goed begonnen.

Toen de tegenstanders binnen kwamen lopen, hadden ze gedaan waar we al bang voor waren, ze hadden besloten een troef in te zetten. Lichtenberg had namelijk de oud nummer 30 van Nederland opgetrommeld om zijn tenniskunsten te vertonen op de smashcourtbanen van Volley.
De dames mochten zoals gewoonlijk het spits afbijten en begonnen ook weer vol goede moed aan de wedstrijden. Iris speelde een goede eerste set, waarin veel kansen lagen, ze stond lange tijd een break voor, maar kon het niet bolwerken tegen haar Limburgse opponente. Ze verloor 64 60.

Stefanie was ook begonnen, ze had vrijdag goed getraind en was vastberaden deze stijgende lijn door te zetten. Ze speelde goed, wist haar tegenstandster tot fouten te dwingen en trok ook de eerste set naar haar toe. In de 2de set begon het pas interessant te worden, de tegenstandster bleek niet zo goed wakker te zijn, want ze was regelmatig de tel `kwijt´ toevalligerwijs allemaal in het voordeel van zichzelf, maar Stefanie liet zich niet afleiden. Met het nodige kunst en vliegwerk (letterlijk) wist ze zichzelf in de 2de set naar een 52 voorsprong te tennissen. Oprollen die dame zou je denken, maar haar tegenstandster bleek toch uit dikker hout te zijn gesneden, want ze wist nog terug te komen tot 54. Maar Stefanie was deze set toch het taaist en kon uiteindelijk de set met 64 naar zich toetrekken en daarmee ook de wedstrijd. Hiermee kwamen we dus met 1-1 uit de damessingles, dat bood perspectief voor de rest van de dag.

Ik (Sven) mocht bikkelen tegen de oud nummer 30 van Nederland. Veel te bikkelen viel er niet, want ik had weinig tegen hem in te brengen. Ook ik kreeg te maken met enkele trucjes die deze meneer in petto had. Hij vond dat ik te bijdehand was, een te grote mond had en dat ik hem uitdaagde, waarom dat mag Joost weten. Om zijn woorden daad bij te zetten, lokte hij mij een aantal keer naar het net en schaamde zich vervolgens niet voor om mijn hoofd/romp als schietschijf te gebruiken. Desalniettemin, was het een niveautje te hoog en was ik niet opgewassen tegen zijn goede slagen en harde service.

Marco stond ook op de baan en speelde een zeer solide wedstrijd en met goed opgebouwde rallies wist hij zijn tegenstander tot waanzin te drijven. Marco won vrij easy met 64 en 61.

De damesdubbel stond ook op de baan, hier heb ik weinig van gezien, maar er waren wel enkele kansen, maar uiteindelijk maakte het goede netspel van onze zuiderburen het verschil. Het werd 2x 63.

De herendubbel, die werd gespeeld door Marco en Dennis, werd vooral overschaduwd door het kinderachtige optreden van een van de mannen van Lichtenberg. Hij vond het nodig om ook Marco als schietschijf te gebruiken, dit keer voor hem met succes en hij was constant bezig met het afkraken en uitlachen van Dennis. Ondanks dat bleek dat hij toch aardig kon tennissen en hadden onze mannen, helaas, geen kans.

En zo gingen we met 2-4 de mixen in.

De eerste mix werd gespeeld door Stefanie en mij. We moesten tegen mijn tegenstander in de single en de tegenstandster van Iris.Ze waren als team goed en hadden natuurlijk hun troef binnen de lijnen staan. We waren niet opgewassen tegen het sterke Limburgse duo. Overigens was er in deze wedstrijd niks aparts gebeurd en hebben de tegenstanders zich koest weten te houden.

In de andere mix stond de succesformatie Iris/Dennis binnen de lijnen. Vorige week wisten ze hun mix te winnen na goed spel en ook deze week speelden ze goed en na een valse start 46, wisten ze in de 2de set na een 35 achterstand toch nog met 75 10-3 te winnen. Goed gedaan!

Hierdoor komt de eindstand op 3-5 te staan. We hebben er vandaag het maximale uitgehaald wat erin zat en we konden helaas niet voor een verrassing zorgen. Ondanks dat Addy er niet was, hebben we toch kunnen genieten van een lekkere lunch, daarvoor bedankt!

Volgende spelen we weer thuis en hopen we natuurlijk het eerste en tweede team naar een kampioenschap te kunnen schreeuwen!!!!

Groeten,
Sven


Heren 1 – Kimbria 1: 3 - 3

Na een teleurstellende wedstrijd in Veldhoven was het zondag tijd om het op het tennispark van Volley het publiek weer eens te vermaken met een paar prachtige wedstrijden. Helaas had het grootste deel van de harde kern besloten om naar het oosten van het land af te reizen om daar het eerste team aan te moedigen.

In de week voor de wedstrijd was er hard getraind en ook Stan had extra research gedaan om zichzelf goed voor te bereiden op deze uiterst belangrijke wedstrijd. Hij had een tennisalmanak uit 1987 gevonden waar een stukje stond over tennis spelende Limburgers.

paragraaf 2.1.1 Tennis spelende Limburgers.
De tennis spelende Limburger is over het algemeen en erg onsympathieke man/vrouw. Hij haalt zijn genot uit het kleineren van zijn tegenstander en alles wat met deze persoon te maken heeft. Deze houding is vooral compensatie t.o.v. zijn werkelijke tenniskwaliteiten. In eerste instantie kan de tennisende limburger nog sympathiek over komen wees dus oplettend bij de eerste ontmoeting. Laat de de gemoedelijke zachte G u niet verleiden tot een goede sociale relatie. Kenmerkend op de baan voor onze zuidelijke " vrienden " is het moeilijk verstaanbaar zijn. Oet is namelijk uit in dat lelijke taaltje en hierdoor kan veel verwarring ontstaan. Op het moment dat u een goede bal slaat zal de tennis spelende Limburger overigens niks zeggen, nors kijken en auwiewa roepen. Dit is een blijk van frustratie in de minder ontwikkelde provincie van ons land. Als laatste hoeft u geen drankje te verwachten na afloop van de gespeelde partij mocht de tennis spelende limburger toch een cursus sociaal wenselijk gedrag hebben gevolgd heeft u er nog niks aan want onverstaanbaar blijft hij/ zij.

Tips bij het omgaan met tennis spelende Limburgers:* non verbaal is beter dan verbaal* zoek de gezelligheid op in je eigen team* oet is uit en niet goed * ga geen discussie aan of je moet vloeiend Duits spreken* controleer elke " close call "* het is geen onwil maar onmacht.

Hopelijk heeft u in de toekomst iets aan dit stukje.

De zondag begon niet erg goed, het druiligere weer zorgde ervoor dat de banen er niet optimaal bij lagen. Maar na een lekker ontbijtje stond iedereen klaar om te presteren.

Onze tegenstanders uit Maastricht hadden voor de verandering een sterke speler opgesteld. Jasper mocht het spits afbijten tegen bij de velen bekende Djalmar Sistermans. Jasper haalde een schamele game tegen deze Maastrichtenaar, die het nog niet eens voor elkaar kreeg om zijn veters te strikken....

Onze 3-set master Olaf had zich voorgenomen om de dag goed te beginnen en de wedstrijd eens in twee sets te winnen. Hij hield woord en tikte zijn tegenstander in een uurtje van de baan met 6-4 6-2. De schrijver van dit stukje volgde het goede voorbeeld van Olaf en versloeg de tegenstander met 6-2 6-1.

Tussenstand, 2-1 in het voordeel van Volley. Als laatste mocht Stan de baan op, tot op heden was het niveau van zijn enkels vergelijkbaar met de betere wedstrijden van de dinsdagmiddag competitie. Gelukkig had de tennisalmanak Stan van goede informatie voorzien. Met solide services werd de eerste set binnengehaald in een tiebreak. De 2e set werd na een 3-0 voorsprong toch nog uit handen gegeven zodat Stan het in de 3e set af moest gaan maken. De tennisalmanak had een uiterst goede uitwerking op Stan gehad en nadat hij zijn tegenstander aan de overwinning had laten ruiken sloeg hij keihard toe in tiebreak.

Beide dubbels werden vervolgens jammerlijk verloren zodat er een eindstand van 3-3 op het bord kwam. Met deze uitslag is het herenteam veilig gespeeld en zullen wij ook volgend jaar acteren in de 2e klasse.

Aldert

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat is het nut van dit soort commentaar? Over Marokkanen en allochtonen bijvoorbeeld mag niks gezegd worden, maar dit kan wel zomaar. Zijn Brabanders dan zo goed of zo aardig? Dit stuk zegt meer over jullie als club dan over wie dan ook. Trouwens onduidelijk of dit stuk van deze almanak in relatie staat tot de directe ervaring van de tegenstander? Bullshit gewoon.