maandag 11 mei 2009

Dag 5

Volley 1 - Tepci 1: 5 - 3

Gisteren speelden we tegen de nummer 2 van onze poule: Tepci. We stonden 1 punt voor op de Apeldoornse ploeg, dus het doel was minstens 4-4 te spelen maar het liefste winnen. De opstelling hadden we zo gemaakt, dat we volledig voor de winst speelden en dat pakt erg goed uit: 5-3 winst!

’S Ochtends was aan Daphne en Pleun de eer om het ontbijt klaar te zetten en de jongedames overtroffen ieders verwachting. Van pistoletjes tot fruitsalade, de smaakpupillen ondergingen een goeie warming-up. Even om de focus op het ontbijt van beide dames te benadrukken: aan het ontbijt ontbrak niets, maar Daphne had wel haar tennistas thuis gelaten… Goed dat er prioriteiten worden gesteld!

Soetkin van Deun, de Belgische blondine die ons al voor het derde jaar versterkt, en Lisanne singelden. Soetkin begon erg goed, maar speelde teveel in het straatje van haar tegenstandster. Na 5 games viel alles samen, maarliefst 16 van de 18 opeenvolgende punten werden gewonnen. Dat vertaalde zich in een setwinst en een makkelijkere 2 e set: 7-5 6-3 winst!

Onze Vessumse Lisanneke was zich ondertussen sterk terug aan het knokken. Na de verloren eerste set tikte Lisanne de 2e binnen met een belachelijk mooie dropshot! Vervolgens denderde ze door naar een 5-2 voorsprong en stelde met 6-3 in de derde set de over winning veilig!

Zoals elke keer was Mark ook vandaag weer blij voor ons dat hij er ook bij was(!) (aan zelfvertrouwen in ons team ontbreekt het in ieder geval niet) en daarom was hij op de baan aanwezig als coach van Ille. ‘Van E’ kende een flitsende start met mooie passings en aggressief spel. Dat leverde een 6-1 winst op in de 1e set. Helaas kwam de tegenstander meer in de wedstrijd en wist deze langzaam om te keren. Ille kreeg een paar koekjes van eigen deeg wat betreft de passeerballen en moest uiteindelijk na een verloren 3e set de tegenstander de hand schudden.

Tegelijkertijd verkeerde ik in uitzichtloze positie, een 6-1 5-2 achterstand. Maar gedurende de 2e set kwamen Maarten en ik geleidelijk aan tot de juiste tactiek, die zeer effectief bleek. De 2e won ik nog met 7-5 om uiteindelijk met steun uit alle hoeken en gaten de 3e set met 7-6 te winnen. Mijn hand werd geschud, gelukkig! Dank je wel voor jullie support!!

3-1 voorsprong…

Deze voorsprong was een stap in de goeie richting en Daphne en Soetkin roken kansen in de damesdubbel. Lisanne ook, maar dan om te douchen, want ze wilde de rokkenjaagSTer van de tegenstanders liever niet onder de douche tegenkomen. Ondanks haar korte afwezigheid wonnen Daf en Soetkin de 1e set met 6-4, maar verloren de tweede. Ze leken orde op zaken te stellen in de 3e set, vanwege een 5-2 voorsprong, maar uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen. 6-4 kwamen ze achter, 7-6 voor en speelden een wereldrally, waarbij Maarten al 4x van zijn bankje was gesprongen om te juichen en de 5e keerde was het terecht!

4-1

Meneer van Engelen en ik mochten na een uurtje van herstel de baan op voor de herendubbel. We waren nog aan het stuiteren van de damesdubbel, maar werden al tijdens het inspelen wakker geschud door de services van de mannen uit Apeldoorn. Bommen van 220 km/h zijn er niks bij. Maargoed ondanks goed spel, meer kansen creeren en setpoints, verloren we de 1e set in de tiebreak. De 2e was eigenlijk hetzelfde laken en pak: 7-6 7-6 verloren. Mooi spel zegt dus niet alles…

2-4 en Der Tom & Soetkin waren al ver gevorderd in de mix.

Na mooie rallies en goed spel moest ‘ein super tiebreak’ ons het mooie vijfde punt geven, maar helaas: 10-8 verlies. Ik had de eer om met Daphne aan te treden om het uiteindelijk 5-3 te maken. Onder luid toegejuich van veel supporters gingen we geleidelijk aan rchting de winst. Mijn complimenten voor het spel van Daf en de jongedame serveerde de wedstrijd uit als het niets was: 6-3 7-5.

5-3 einduitslag!

‘WE GAAN NAAR HENGELO, WE GAAN NAAR HENGELO’klonk het onmiddellijk. Wat hebben wij zin om daar heen te gaan. Dames en Heren erg bedankt voor het enthousiasme zondag! Als jullie nog vragen hebben over komende zondag, laat het me weten.

Groet,
Miliaan

Volley 1 - Tepce: 5 - 3 (verslag 2)

‘De tiebreaks’

De dag begon vroeg, om half 9 hadden het 1ste en 2de team afgesproken op Volley om gezamenlijk te ontbijten. Het ontbijt werd verzorgt door Daphne en Pleun. Echt een top ontbijt, met onder andere fruit.

Na het ontbijt gingen we even inspelen en ons klaarmaken voor de wedstrijden. De damessingels werden gespeeld door Soetkin (onze Belgische dame van vorig jaar) en Lisanne. Soetkin en Lisanne kwamen beide langzaam op gang, na een paar games had Soetkin de tactiek te pakken en speelde de wedstrijd in 2 sets uit. Een goed begin van de dag.

Lisanne had het in de eerste set lastig, maar door middel van Maarten wist ze wat ze moest doen. Ze won de 2e en 3e set. Bedankt Maarten.

Tussenstand 2-0

Ondertussen was Ille al aan zijn singel begonnen, hij begon goed. Hij won de eerste set eenvoudig, maar de tegenstander begon steeds beter te spelen. Helaas verloor hij de 2e en 3e set, maar hij had goed gevochten!

Miliaan begon moeizaam aan de wedstrijd aangezien hij 1-6 2-5 stond, maar op dat moment kreeg hij de tactiek te pakken en won die 2e set met 7-5. Klasse. De 3e set werd absoluut een kraker, het belande in de eerste tiebreak van de dag. Die hij goed speelde 7-2.

Tussenstand 3-1

Iedereen kon weer gaan genieten van die heerlijk lunch. Ondertussen begonnen Soetkin en Daphne aan de dubbel, ze wonnen de eerste set knap. Maar in de 2e waren ze het even kwijt. De 3e set hadden ze de draad weer opgepakt en kwamen 5-2 voor en hadden matchpoints op 6-5. Maar ook in deze wedstrijd werd het een tiebreak, daarin stonden ze nog achter met 3-6. Maar uiteindelijk wonnen ze die alsnog. Goed gevochten dames!!

De heren konden aan de bak, nadat Miliaan weer was hersteld. Het werd een spannende wedstrijd waarin weer 2 tiebreaks werden gespeeld, maar die ze beide verloren. Jammer!

Tussenstand 4-2

Ondertussen was de mix al begonnen van Soetkin en Tom. Ze wonnen de eerste set. De tweede set verliep wat minder, die verloren ze ook. Dus er kwam alweer de 5e tiebreak, wel een super-tiebreak. Ze hadden kansen maar verloren die met 8-10, dat was balen.

Dus we moesten de andere mix winnen, waarin Daphne en Miliaan speelde. Ze wonnen de eerste set knap en eenvoudig. Waarna de 2e set nog heel spannend werd. Door middel van goede volley’s en passeerslagen slaagde ze erin de 2e set met 7-5 naar zich toe te trekken. SUPER :).

Eindstand 5-3. Nog even lekker nababbelen bij het avondeten en de dag zat er weer op.

Bedankt supporters het was super dat jullie er allemaal weer waren. We kijken er naar uit jullie volgende week in Hengelo te zien arriveren met de vrachtwagen. En anders de week erop weer bij Volley.