maandag 11 mei 2009

Volley 2 - TOS Bergeijk 1: 6 - 2

Wederom een latertje......

De dag begon wederom met een heerlijk ontbijt, samen met team 1. Deze keer was het ontbijt door de Daphne en Pleun geregeld (ondanks de kassaperikelen bij de supermarkt), top dames! Ontbijtkoek met vruchtenhagel.... Fruitsalade... het smaakten heerlijk! De buikjes waren gevuld en het inspelen kon beginnen.

Team 1 van TOS Bergeijk kwam op bezoek, zij staan 3e in de tussenstand; een tegenstander om rekening mee te houden. Dat bleek ook wel, 6 van de 8 wedstrijden werden beslist in een drie-setter.

De damessingels werden zoals gebruikelijk ingevuld door Pleun en Iris, beide speelden tegen een Belgische. Pleun kwam zeer sterk uit de startblokken en won de eerste set met 6-1. Het begin van de 2e was wat moeizamer. Ze kwam met 2-0 achter, bijna 3-0. Maar Pleun stelde orde op zaken en won vervolgens die set met 6-3. Een prima wedstrijd. Het eerste punt was binnen.

Ondertussen was Iris bezig aan haar singel teggen Jessie de Vries die net terug was van een stage op Sint-Maarten. Het waren lange rally’s en de tegenstandster van Iris speelde regelmatig een dropshot. Maar ja, Iris is zo snel, die haalt die ballen wel! Om het team niet in verwarring te brengen, speelde Iris een drie-setter, die ze overtuigend won met 6-2.

Tussenstand 2-0. Een goede tussenstand om aan de herensingels te beginnen.

Michael speelde tegen Stefan van de Stroet, die tot nu toe nog geen singel in de competitie gespeeld had. Echter had Stefan daar weinig last van en speelde goed. Michael verloor nipt de eerste set met 7-5. De 2e set ging makkelijk, 6-1. De beslissende set was erg spannend en werd in de tie-break door onze Belg gewonnen. Knap!

De tegenstander van Jochem, Frederik van de Ven, had een sterke service. Ondanks een break voorsprong in de 1e set, moest ook in deze wedstrijd een tie-braek gespeeld worden. Jochem won de tie-break en stoomde vervolgens in de 2e set door naar een 6-4 overwinning.

Resultaat na de singels boven verwachting, 4-0.

Nadat de dames, zoals bij elke thuiswedstrijd, genoten hadden van de voortreffelijke lunch, gingen Pleun en ik (Freekje) de baan op voor de damesdubbel. We begonnen niet goed aan de wedstrijd, kwam 3-0 achter. Vervolgens wonnen we 6 games op rij en de 1e set was binnen. Een dipje in de 2e set zorgde ervoor dat er net als de afgelopen 3 keer een 3e set gespeeld moest worden. Annemarie had ons weer op scherp gezet en met wat goede lobs werd het 5e punt gehaald.

De herendubbel werd weer waargenomen door Jochem en Wart. Zij wonnen de eerste set met 6-4. De 2e set was een prooi voor de tegenstanders. Onze heren hadden het gevoel dat ze de betere waren, maar het lukte net niet om dat ook in een winnende 3e om te zetten. Bergeijk haalde het eerste punt binnen door in de 3e set met 6-4 te winnen.

Met een tussenstand van 5-1 in ons voordeel gaan mixen is een uitstekend uitgangspunt!

Annemarie, met support van d’r kleine meiden voor moederdag, mocht na het vele coachen zelf aantreden, met naast haar Michael. De eerste set was voorbij voordat ze het door hadden, maar in de 2e set werd orde op zaken gesteld. Zoals eerder vermeld, we hebben veel 3 setters gespeeld, en ook in deze mix. Dan komt de super tie-break, ook wel de loterij genoemd, er aan te pas. Super spannend was het, maar ze wonnen de loterij.

De andere mix, die van Wart en Iris was ook erg spannend. Zij verloren ook de 1e set, ondanks dat ze goed speelden. In de 2e set speelden ze net iets scherper en benutten de kansen. En ook hier, de super tie-break bracht de beslissing. Helaas viel hier niet het winnende lot voor Volley.

De einduitslag na een zeer zonnige dag, 6-2 winst. Onze concurrent Woburnpark heeft met 5-3 gewonnen van Bastion Baselaar zodat onze voorsprong op de club uit Vught nu 6punten bedraagt.

Namens het team, supporters bedankt voor het aanmoedigen!!!!