maandag 11 mei 2009

Asten 2 – Volley 3: 5 - 3

De 5e dag van de competitie was aangebroken, we mochten naar het mooie Asten. Wij hadden natuurlijk alweer de missie om zoveel mogelijk punten binnen te halen. We werden daar hartelijk ontvangen, ven iets gedronken en de dames mochten de baan op.

Iris mocht op de voorste baan van start, ik (Stefanie) heb er niet al teveel van gezien omdat ik zelf ernaast ook stond te tennissen. Wat ik ervan opgevangen had is dat het niet al te goed ging. Helaas deze eerste wedstrijd van de dag werd verloren met 6-0 6-3.

Stefanie speelde de eerste set net als vorige week weer gewoon goed, maar liet de kansen weer liggen, zonde!!! Tweede set was ze helemaal nergens meer de bekennen en net als vorige week werd deze partij: 6-4 6-1

Toen mocht Dennis het veld betreden de eerste set ging niet al te lekker, maar hij wist goed terug te komen en te tweede en derde set heer erg knap te pakken!! Wij waren dan als team ook enorm trots op deze jongen!!De stand was: 1-6 6-2 6-3

Ondertussen was Marco ook bezig aan zijn partij ondanks zijn wonden, die stevig ingetaped waren, nog van vorige week van zijn enorm tragische val. Wij vonden het in ieder geval knap dat hij toch de single ging spelen. Hij won de eerste set heel knap met 6-4, de tweede ging iets minder deze verloor hij met 1-6, maar hij wist zich goed terug te knokken en de laatste set was 6-3. Weer een puntje gehaald.

Tussenstand 2-2 (Best goed voor ons doen)

De damesdubbel en de herendubbel dingen er tegelijk op. De damesdubbel ging redelijk alleen we waren net niet goed genoeg, ondanks dat het iedere game deuce was wisten we net de puntjes niet te pakken (wat bij Stefanie toch wel een probleem begint te worden). De einduitslag was 6-3 6-2.

De herendubbel was ondertussen al klaar, de andere waren gewoon beter. Helaas, maar deze wedstrijd ging ook naar de tegenstanders met 6-4 6-1.

Tussenstand 2-4. Na een lekker lunch, maar natuurlijk minder dat die op Volley!!!!

De eerste mix ging erop vol goede moed, maar die zakte Stefanie en Sven al gauw in de schoenen. Aangezien we tegen ti ta tovenaar stonden die de raarste ballen goed terugspeelde maakte we geen schijn van kans. Het werd 6-0 6-1.

De tweede mix stond ook op de baan, Dennis en Iris hadden de eerste set verloren met 3-6, de tweede set wisten ze aardig goed naar zich toe te trekken met 6-3. Nou de supertiebreak, dit wisten ze heel erg goed naar zich toe te trekken met 10-7.

Een einduitslag van 3-5, erg jammer maar toch onze beste prestatie tot nu toe. Nu konden we lekker terug naar volley het eerste en het tweede team aanmoedigen. Hopelijk worden die allebei wel kampioen!!!!

Tot volgende week,
Groetjes Stefanie


De Korrel 1 – Volley 1: 4 - 2

“3-setters dag”

De competitiedag begon laat voor ons, om 2 uur bij het pittoreske “de Korrel”. We wisten dus wel dat het wel eens “een beetje laat” zou kunnen worden. Maar met 2 vaste banen gingen we met goede moed de strijd aan.

Van tevoren rekenden we op een hele zware klus tegen een goede kandidaat voor het kampioenschap in onze poule. En wij hebben toch de puntjes hard nodig om ons te verzekeren van handhaving in deze klasse. Daarom gingen we voor een tactische opstelling in de singles.

Zoals altijd mocht Jasper de spits afbijten en hij werd vergezeld door Stan die de 2e single op zich nam. Al bij het inserveren werd het wedstrijdplan van de tegenstanders duidelijk: ongenadig hard knallen met de service.



Jasper (op de linkerfoto in actie te zien) en Stan (rechts) deden wat ze konden door lekker terug te knallen. Ze speelden allebei vooral erg goed in de 1e set, die konden ze dan ook goed bijbenen, maar daarna bleken de tegenstanders nog iets meer over te hebben.Helaas….de eerste 2 singles gingen verloren.

Nu konden ikzelf (Olaf) en Aldert de baan op om de “vaste” punten in de 3e en 4e single binnen te halen. Zoals blijkt uit eerdere verslagen ben ik de man van de 3-setter, en ik speelde nu tegen iemand die ook alleen nog 3-setters had gespeeld en ook allemaal gewonnen. Het leek wel voorbestemd.



Nadat ik (hier linksboven in actie) de eerste set verloor, maar de 2e wist te winnen was die er weer… de 3-setter. Mijn teamgenoten waren vol vertrouwen, want dit was bekend terrein. Na het verspelen van een voorsprong en een paar dubieuze ballen met discussie (onder andere op matchpoint) wist ik het punt toch binnen te slepen.

Ondertussen was Aldert (hier rechtsboven op de foto) ook al bezig met een echte kraker. Na 2 spannende sets die gelijk werden verdeeld, was de 3e set nog veel spannender. Uiteindelijk werd het een tie-break die Aldert nog knap wist te winnen. Het coachwerk van de nog altijd geblesseerde Maarten had gewerkt.

Intussen was het al rond 7 uur toen we eindelijk klaar waren met deze marathon partijen.

Tussenstand na de singles: 2-2.

We hadden nu de tussenstand waar we van tevoren al op hadden gehoopt. Met de dubbels nog op komst kregen we er vertrouwen dat een gelijkspel er in kon zitten.



Vol gedrevenheid konden de dubbels van start gaan. De 1e was voor Aldert en mij. We speelden goed en wonnen de eerste set. Helaas waren de tegenstanders in de 2e iets sterker en ging deze set dus verloren. We moesten dus allebei voor de tweede keer die dag een 3-setter spelen. De baanverlichting ging aan, en het publiek werd enthousiaster (voor de thuisclub, niet voor ons helaas). Helaas hadden we een mindere game erbij zitten; we deden er alles aan om nog terug te komen, maar dit bleek tevergeefs.

Ondertussen waren Jasper en Stan ook erg goed begonnen aan de 2e dubbel. Ze speelden werkelijk foutloos in de eerste set, en wisten deze netjes binnen te halen. Helaas was er een kleine dip in de 2e set, dus deze wedstrijd werd ook al een 3-setter. Ze wisten snel een break voorsprong te pakken, en kregen een 5-3 voorsprong. Maar toen kwam de tegenstander sterk terug en wist er een tie-break van te maken. Ook deze werd weer erg spannend, maar ging helaas toch verloren.Om half 10 stapten we van de baan af, in mineur.




Dit duurde niet lang, want het werd goedgemaakt met de lekkere shoarma die nog voor ons werd gebakken. Tijdens het biertje achteraf konden we genieten van de aanwezigheid van Jan-“nou, de laatste dan” met zijn geweldige “Jan-liners”.De beste kwam uit een verhaal van zaterdag toen hij zelf competitie speelde:“Was ik net een pilske aan het halen, bellen ze dat m'n vrouw met hartklachten in het ziekenhuis ligt!” Er waren zo nog een hele hoop meer. Als men interesse heeft in meer, is Jan in te huren voor feestavonden. Hij hoeft alleen bier en karaoke te hebben.

Na die gezelligheid gingen we weer huiswaarts, om ons voor te bereiden op de volgende competitiedag thuis tegen Kimbria.

Groetjes,
Olaf

Geen opmerkingen: