maandag 18 mei 2009

Dag 6

GTR 2 – Volley 2: 3 – 5

'Wel/geen Kolonisten van Catan?'

Na de goede thuisoverwinning van vorige week tegen TOS Bergeijk, moesten we deze week uit naar Geleen. Wart, die meerdere jaren in Limburg heeft gewoond maar zeker geen Limbo is (!), stond op scherp en wilde net als de anderen van het team vandaag een goede basis leggen voor het mogelijke kampioenschap van volgende week.

Onderweg naar Geleen regende het flink. Wart was, zoals vermeld, extra goed voorbereid en had zelfs Kolonisten van Catan meegenomen om tijdens een eventuele regenpauze de tijd in Limburg zo aangenaam mogelijk te maken. Eenmaal gearriveerd was het gestopt met regenen en konden we probleemloos inspelen.

Na te hebben ingespeeld en genoten te hebben van een kopje thee en een lekker stukje Limburgse vlaai, begonnen Pleun en Iris aan de wedstrijd.

Het was weer begonnen met regenen. De parasol werd omgedoopt tot paraplu, zodat de coaches toch lekker droog zaten. Echter, na twee games werden de wedstrijden alsnog gestaakt. Toch Kolonisten vandaag?



Het stopte met regenen en rond 12.00 uur konden onze dames hun wedstrijd weer hervatten. Pleun wilde geen risico nemen om nog een keer tijdens de wedstrijd door de regen gestoord te worden en was in ‘no time’ klaar (6-1 6-0). Ze speelde erg goed; hoog tempo, viel aan op de juiste momenten en wist zelfs meerdere moeilijke ballen degelijk te overleven. Klasse Pleun!

Inmiddels waren Rob, Addy, Kees en Carla gearriveerd om ons aan te komen moedigen. We waren zeer verrast en vereerd met dit bezoek. In eerste instantie dachten we dat ze een verkeerde afslag richting Hengelo hadden genomen, maar de buienradar had hen het advies gegeven om naar Limburg te gaan, goede keuze!



Ondertussen was Iris nog bezig met haar wedstrijd en liet zien dat ze de afgelopen weken veel geleerd heeft. Ook zij speelde hoog tempo, maakte weinig fouten, had veel druk en kreeg steeds meer vertrouwen. Een goede wedstrijd, klasse Iris (6-3 6-1)! De befaamde split hebben we vandaag gemist, misschien volgende week???

Tussenstand: 0 - 2

Inmiddels was Jochem al bezig met zijn wedstrijd tegen Francois Brand. Jochem speelde overtuigend en ontnam Francois vanaf het begin van de wedstrijd de hoop op een eventuele overwinning. Het is nooit een echte strijd geweest, top! (6-2 6-1)

Op de baan naast Jochem barste de strijd juist los. Wart die, door de afzegging van Michael, vandaag moest singelen, speelde tegen een Duitse jongen en stond wederom op scherp... Het was een sterke tegenstander, die nog weinig wedstrijden verloren heeft. Wart speelde een goede wedstrijd, vocht voor elk punt, maar verloor helaas (6-4 6-3).

Tussenstand: 1 – 3

Evenals de voorgaande weken speelden Freekje en Pleun de damesdubbel. Het was de meest eenvoudige overwinning van de afgelopen weken. Ze speelden goed, maar hoefden hun beste tennis niet te tonen. De meiden van GTR hadden geen idee hoe ze ooit van onze dames zouden kunnen winnen (6-1 6-2). Wederom klasse dames, nog ongeslagen!

Na de befaamde boswandeling van Wart (hij kent inmiddels de weg daar ...) ging de herendubbel de baan op. Het was een moeilijke wedstrijd; een degelijke Duitser en een knallende Limbo bleek een goede combinatie. Met goede returns wisten zij Wart en Jochem onder druk te zetten. Helaas ging dit punt verloren (6-2 6-2).



Tussenstand 2 – 4, een mooie stand om aan de mixen te beginnen.

Helaas hadden we geen tijd meer voor de favoriete boswandeling, maar Wart had Jochem goed voorbereid op de mix en Jochem was als herboren. Hij trok de mix naar zich toe en speelde foutloos en dwingend. Overtuigend wonnen wij (Jochem en Annemarie) de mix met 6-0 en 6-2.

Tegelijkertijd probeerden Wart en Iris, na een verloren 1e set, de super tiebreak eruit te slepen. Maar helaas verloren ze de tiebreak van de 2e set (6-3 7-6).

Eindstand 3 – 5, een mooie overwinning.

Na een dag die begon met regen, hebben we de dag winnend afgesloten in de zon en mag Kolonisten weer ongebruikt mee terug naar huis. Na afloop hebben we de overwinning met een drankje gevierd, goed bezig Iris... En … nog 3 punten te gaan!



Groetjes en misschien tot volgende week in Nijmegen,
Annemarie

Geen opmerkingen: