woensdag 19 maart 2008

Volley-spelers succesvol in de winter

Vorig jaar hebben wij, de spelers van de eerste drie gemengde teams en het eerste heren team op zondag, het initiatief genomen om middels een weblog jullie op de hoogte te houden van onze ervaringen op de competitiezondagen. Ook dit jaar gaan we hier mee door.

In dit eerste stukje willen we graag in het kort de teams aan u voorstellen en wat opmerkelijke resultaten behaald door Volley-spelers in de winter melden. Een uitgebreide introductie van de teams en de mogelijkheid om met deze spelers te spelen vindt plaats op 29 maart op ons park.

Geslaagde start voorbereiding competitie
Met de eerste drie teams en het herenteam zijn we begin dit jaar begonnen met de voorbereiding op de competitie. Eerst samen goed getraind, waarna de middag gezellig afgesloten werd met een potje bowlen.










Van bal-en-slagvaardigheid tot ATP-punt
Het eerste gemengde team bestaat dit jaar uit Lisanne van Riet, Ine Nowe, Michael VanHerck, Miliaan Niesten en Wart van Zoest. Voor Lisanne is dit het eerste jaar bij Volley. De afgelopen jaren heeft ze bij TOS Bergeijk gespeeld. We zijn erg blij dat ze dit jaar voor Volley speelt. Zo won ze het 1-toernooi van Valkencourt en haalde ze de halve finale bij de Nederlandse Jeugdkampioenschappen tot en met 18 jaar.

Konden we vorig jaar al zien dat Miliaan een enorme progressie maakte door al zijn singels te winnen in de eerste klasse, dit jaar lijkt het alleen maar beter te gaan. Zo stond hij al in verschillende finales van 1-toernooien, maar het voorlopig hoogtepunt was wel het behalen van 3 ATP-punten in Ivoorkust, waardoor hij nu rond plaats 1200 op de wereldranglijst staat. Dat kan dus bij Volley, van bal-en-slagvaardigheid tot ATP-punt........

Deze 2 toppers worden vergezeld door de Belgen Michael VanHerck en Ine Nowe. Ook Ine heeft al haar eerste overwinningen in het prof-circuit gehaald. Voor de nodige (dubbel)ervaring speelt Wart ook nog mee. Al met al een uitgebalanceerd team wat in staat moet zijn om bovenin mee te draaien in de eerste klasse.










Jeugdig elan
Het tweede gemengde team speelt in de tweede klasse en bestaat vooral uit jeugdige talenten. Zo spelen Monica Winkel en Iris Verboven in dit team. Zij speelden al een aantal jaar bij Volley in het derde team, maar ontwikkelen zich zo goed dat ze dit jaar in het tweede team de kans krijgen.

Er is door de dames hard gewerkt in de winter, met een aantal goede resultaten. Zo haalde Iris de halve finale in het 1-toernooi in Geldrop en de kwartfinales bij de nationale jeugdkampieonschappen tot en met 16 en 18 jaar.

Nieuw in dit team is Ille van Engelen. Deze jonge God van net 18 jaar traint intensief bij tennisschool Henk van Hulst en speelde de afgelopen jaren competitie bij Falcones. Hij wint bijna alle 3-toernooien waar hij aan meedoet en haalde de finale van de Masters in de drie afgelopen jaar. Hij is zeker een aanwinst voor Volley en hopelijk groeit hij door naar het eerste team. In dit team spelen verder Chiara Aarts en zo nu en dan Maarten Meijs om het jeugdige talent met name in de dubbels bij te sturen.










Nieuwe namen
In het derde gemengde team spelen Emmy Erven, Amy van Rijdt, Beer Keunen, Jochem Hoefnagels en Ricky Quaaden. Beer en Jochem spelen al een aantal jaar bij Volley, de rest van dit team is nieuw. Hopelijk zijn ze in staat om blessurevrij te blijven en zich te handhaven in deze klasse.













'Never change a winning team'
Sommige dingen veranderen ook nooit........ Het eerste herenteam bestaande uit Clement van de Linden, Mike Willems, Willem van de Bungelaar, Aldert Jansma, Coen Ramakers, Guido Thiesssens en Alex Reijnders onder de gedisciplineerde leiding van Eddy Pietersen.
Genoeg gerenommeerde namen en genoeg spelers zou je zeggen...........

Het blijft altijd een genot om deze mannen te zien spelen en (soms) te zien genieten van het spelletje. Maar ja, iedereen wordt wel een dagje of een jaartje ouder dus handhaving zou het doel moeten zijn.



Maak kennis met de eerste teams
Hopelijk zien we u allemaal op 29 maart wanneer de eerste teams geïntroduceerd worden en u ook de mogelijkheid heeft om met ons te tennissen.

Mocht 29 maart niet lukken dan hopen we u te zien op de competitiezondagen beginnende op 6 april wanneer het eerste team thuis speelt tegen Meppel en het tweede team thuis speelt tegen Uden.

Hopelijk tot ziens op Volley

Sportieve groeten,
Spelers Gemengd 1/2/3, Heren 1.


By the way: wij zijn niet de enige die schrijven over Volley-spelers,
zie Eindhovens Dagblad: Smaakmakers uit eigen school